Sretan Božić i Nova godina

Kraj godine je najčešće onaj dio godine kada pogledamo unatrag i razmišljamo što smo dobro, a što loše napravili. Kako se bliže blagdani, Božić i Nova godina, tako smo puni ideja za neke nove novogodišnje rezolucije, ali smo isto tako i željni druženja s obitelji i prijateljima.

Što sam naučio u 2014?

Nisam siguran je li ova godina bila lošija od prošle, sve je zapravo u načinu gledanja – je li za vas čaša “polupuna” ili “poluprazna”. Usprkos svim problemima mogu reći da sam iz svega što mi se dogodilo naučio jako puno. Šteta je što nekad moraš učiti na svojim greškama i ne kažu bez razloga da su to najskuplje lekcije no mi ljudi smo takvi, jednostavno – dok se nama nešto ne dogodi mislimo kako smo sigurni i zaštićeni. Krivo, no nema veze, iz svega je važno izvući pouku i uspravno krenuti dalje.

Najvažniju stvar ove godine me naučio Luka. Naučio me kako da se odmaknem od posla i pronađem vremena za nas i naše druženje. Nekoliko mjeseci kasnije mogu vam samo reći kako je to bila prava odluka (čim se više odmaknuti od posla kako bih se posvetio sinu) pa iako me to tjera na razmišljanje o rastancima s njim, naše je vrijeme puno bolje i provodimo ga kvalitetnije. Tako smo imali prilike puno putovati i posjetiti različita mjesta.

Jedan nezaboravan godišnji odmor

Iako o tome nisam još stigao pisati na blogu (članak će svakako biti, strpite se ;)), ove smo godine proveli nezaboravan godišnji odmor. Bili smo u Zagrebu, Mostaru i na Pašmanu. Svugdje smo se družili s prijateljima, tako smo u Mostaru bili kod Harisa, Sanele, Denija i Dina te Maria, Aide i Maka. S njima se po običaju vidimo svakih par godina jer smo svi u gužvi i ne stignemo se družiti, što smo ovo ljeto promijenili i bilo nam je super.

Na Pašmanu smo bili kod Darka i njegove obitelji koja se bavi iznajmljivanjem apartmana. Proveli smo nekoliko predivnih dana brčkajući se u moru i igrajući u pjesku. Kako to obično biva sa “svojeglavom” djecom, možda ste imali prilike čuti Luku kako plače dok sam mu pokušao navući rukavice za more (ukratko: nije uspjelo, radije je hodao po pjesku u plićaku nego nosio rukavice :)).

Kada sam prvi put nekolicini prijatelja rekao kako ćemo ja i Luka sami na ljetovanje, svi su me začuđeno pogledali jer je Luka tada imao tek nešto više od 18 mjeseci. No, dobra priprema i sve je moguće pa smo tako zaista imali nezaboravni godišnji odmor iz snova.

Kako ostati pozitivan?

Svi mi imamo svojih problema i svakome od nas se naši problemi čine najvećima. Nisam niti ja iznimka i nekada mi se problemi čine velikima poput planine. Međutim, treba biti realan i reći da usprkos svemu – uvijek može biti i gore. Na sreću – zdravlje nas služi (zanemarimo li posjet hitnoj zbog povišenog tlaka u rujnu:D ), Luka je dobro i sve je veseliji i razigraniji.

Kada to vidim, pitam se “ima li uopće razloga da se osjećam loše”? Ok, financijski je godina zaista bila u banani, poslovno također, ali kada sve zbrojiš i oduzmeš – novac dođe i prođe, posao se uvijek može promijeniti (a s vremenom se i popravi). Digni glavu, idi naprijed i budi pozitivan.

Planovi za 2015

Nisam baš tip osobe koja razrađuje detaljan plan. Uostalom, ako imate sve isplanirano što vas može iznenaditi? Ako ćemo biti realni treba reći da će sljedeća godina biti jednaka ovoj ili gora. Nažalost, živimo tamo gdje živimo i malo se toga može preko noći promijeniti da odjednom postanemo Švicarska i živimo bez briga.

Ali ostavimo sada probleme po strani. Meni će sljedeća godina biti bolja jer će Luka početi pričati. Planiram naš sljedeći godišnji odmor, a ako bude bilo sreće i vremena sigurno ćemo se malo “otisnuti” izvan granica Hrvatske. Možda ćemo i putovati avionom – ja i Luka – vidjeti ćemo.


 

Sretan Božić i Nova godina

A vama, dragi čitatelji, ne želim ništa manje nego sebi. Budi zdravi i veseli, provedite predstojeće blagdane u krugu obitelji i prijatelja. Iskoristite svaki trenutak jer nemamo ih neograničeno i provedite predivno vrijeme u društvu svoje djece.

Želim vam sretan Božić i (nadamo se, ipak) bolju Novu godinu.

Čitamo se dogodine.

Jedna misao o “Sretan Božić i Nova godina”

Komentirajte