Sretan ti treći rođendan

Već imaš tri godine. TRI godine. Kako vrijeme leti. Prebirem stare stvari i nalazim naše prve fotografije – dan kada smo te mama i ja iz bolnice vozili kući u naš stan. Toliko se toga od tada promijenilo, ali barem ljubavi ne nedostaje. Volim te.

Od mojeg prošlog pisma prošla je godina dana. Svugdje smo bili, svašta smo radili.

Ovo je fotografija od onog puta kada smo se šetali Pulom. Vani je bilo hladno, ali svejedno smo proveli predivno vrijeme zajedno šećući i igrajući se u parku.

Ili ova fotografija s tvojeg prvog šišanja? Bilo je to nekad oko Nove godine kada smo bili zajedno u Zagrebu pa smo to vrijeme iskoristili da se igramo u snijegu (oprosti što sam se onaj put zanio pa si završio u snijegu, tata te ipak jako voli).

Sjećaš se našeg izleta u Motovun?

Evo i jedne fotografije s Puntižele. To je bilo onaj put kada si se ljutio na mene jer sam rekao da ne možemo cijeli dan bacati kamenčiće u vodu ;).

Aliens vs fat kids :)

A photo posted by Emanuel Blagonic (@emanuelblagonic) on

Ove dvije fotografije stavljam ovdje samo da ti pokažem kako smo se uvijek znali zabavljati – bez obzira bili mi vani ili u stanu :).

Evo nas na porinuću broda. Sjećam se tvog pogleda i kako ti nije bilo jasno kako se taj veliki brod pomiče i klizi u more. Biti će još puno prilika da zajedno gledamo porinuće nekog drugog broda i da ti odgovorim na sva pitanja koja ćeš imati.

Jedna s Valentininog i Andrijinog vjenčanja. Bio si pravi frajer. Žao mi je što na Instagramu nemam i onu sliku gdje kradeš kolače :P.

Najteže mi je padalo kada se nismo mogli vidjeti po nekoliko tjedana. Ove je godine toga bilo i previše i zaista se nadam da ćemo već sljedeće godine imati više sreće. Nemoj nikada zaboraviti da te tata voli svim srcem i stalno misli na tebe.

Glupiranje. Opet. Ne znam zašto mi kažu da se ponašam kao dijete kada sam s tobom?

Tvoj prvi (ne i posljednji) posjet LEGO storeu. Drago mi je da voliš LEGO jer ih i ja volim :). A najdraže mi je kada vidim kako slažeš svakakve različite figure – volim kada smo zajedno.

Ovo nije naš prvi posjet zoološkom vrtu, ali je bio prvi koji smo bili s prijateljima. Sjećaš se male Eve koja je s mamom bila s nama u Zoološkom vrtu? Čuo sam da je kasnije rekla mami da joj je bilo lijepo s nama :). A ti odmah do koze, kao da si iz Istre :P.

Evo da ostane zapisano kako si se s ovog najvišeg tobogana spustio potpuno sam kada još nisi imao niti dvije i pol godine ;). Bravo!

Ti i jogurt – moja mala maca. Inače, samo da znaš da je ovo bio doručak kod tate u Zagrebu.

Ovo je bio genijalan dan :D. Naš posjet igraonici u Puli. Znam da nisi očekivao da ću te zatrpati loptama :D.

Za vikend smo bili kod moje none, tvoje pranone – a onda smo autom posjetili moju tetu Neviju. Poslijepodne smo iskoristili da se prošetamo Grimaldom, Motovunom, Grožnjanom, Završjem, Oprtljem – bilo nam je baš lijepo, dan je bio sunčan i mogli smo se glupirati na zraku. Jedan od ljepših zajedničkih vikenda, pogotovo ovaj tvoj zagrljaj.

Force is strong with you, young padawan. :P (p.s. Hvala Ivanu na poklonu:))

Luka, pazi – hobotnica!

Ovo je bila odlična godina, puno smo putovali, svašta smo vidjeli. Posebno nam je lijepo bilo u akvariju.

Jedino dijete u parku koje je htjelo hodati boso :)

Beč

Ove smo godine bili u Beču i bilo nam je odlično. Igrali smo se, vozili smo se podzemnom željeznicom, bili smo u luna parku i u Zoološkom vrtu. Gledali smo polarne medvjede, slonove, lavove, nilske konje – po slikama možeš vidjeti da nam je bilo odlično.

Usput si i prvi put probao kinesku hranu, a najviše ti se svidio čips od jastoga kojeg nisi htio podijeliti s tatom :).

Nakon Beča došlo je vrijeme za kupanje i plivanje, počeo si plivati sam (bez tate), i bio si jako ponosan na sebe.

London

Za vrijeme godišnjeg odmora otišli smo i do Londona. Nećeš se vjerojatno sjećati baš svega :) ali samo da znaš da nam je bilo lijepo. Prvi si se put vozio avionom! Valjali smo se po onoj padini u parku u Greenwichu (na sreću, to nije fotografirano jer ne znam kako bi to doživjeli ljudi na tatinom poslu, da ga vide kako se valja po travnatoj padini). Također, naučili smo da obožavaš slatki grah i engleski doručak ;).

Bili smo i u pubu. Ne brini, nisi pio alkohol – pio si sok od jabuke ;).

Osim u Zoološkom vrtu (gdje si uživao gledajući ptice kako nam lete iznad glava), najljepše si se proveo na dva stara broda. Ovo je Cutty Sark, jedan od posljednjih velikih jedrenjaka koji su služili za prijevoz čaja između Indije i Engleske.

A ovo je HMS Belfast – ratni brod, po kojem si se sam penjao i kao što možeš vidjeti – uživao u igri u kapetanskoj kabini.

Sjećaš se Lucijanovog i Aninog vjenčanja? Naravno da se sjećaš kada si tulumario do kasnih sati :P. Prije večernjeg tuluma bili smo na ručku (gornja fotografija), a evo i kako si izgledao nakon što su Lucijan i Ana izrekli to sudbonosno da :) (inače, sviđa im se naš poklon).

Morao si se malo i glupirati ;).

Nikad ljepša godina

Luka, ova godina nam je brzo prošla. Bila je luda i nezaboravna kao i svaka godina do sada, gdje se skupa zabavljamo. Prije nego što si se rodio mislio sam da sam sretan. Bio sam, ali ništa se ne može usporediti s ovom srećom koju osjećam svaki put kada smo zajedno.

Roditelji često kažu “vidjeti ćeš kada budeš roditelj” ili “nema veće sreće od rođenja djeteta” – za mene je to istina. Nisam mogao znati što nam donosi život, ali znam da sam ja dao sve od sebe i da si ti bio odličan.

Kada mama i ja pričamo o tebi, uvijek kažemo kako si dobar i pažljiv. Znam to jer baš kada mi treba tvoj zagrljaj ti dođeš i zagrliš me. Znam da te kao tvoj tata ponekad gnjavim, znam da bi ponekad radije slagao LEGO kocke, ali znaj da te volim najviše na svijetu, a kada je ljubav u pitanju – nekada moraš malo i pretrpiti ;).

Evo za kraj nekoliko fotografija koje sam fotografirao u ovih par dana.

Trebali smo ići do Bauhausa i nisam htio da ti to putovanje bude dosadno. Vjerujem da si se zabavljao jednako kao i ja.

  A photo posted by Emanuel Blagonic (@emanuelblagonic) on

Volim što se poznajemo. Ovdje se igramo sjena na zidu i nikad nam nije dosadno.

I za kraj jedna tvoja fotografija gdje si zaspao s knjigom u ruci. Sjećaš se vatrogasca Pere? Nekoliko trenutaka poslije si ga sastavio, a navečer si plakao kada smo ga pustili kod nonića i otišli kući.

Budi mi uvijek sretan i nasmiješen, budi dobar, pažljiv i pristojan. Slušaj mamu i tatu jer te oni jako vole i žele ti najbolje. Nekada ćemo možda i pogriješiti, ali imaj razumijevanja za nas.

Sretan ti rođendan.
Voli te tata.

Komentirajte