Poslušajte dirljivu priču Malalinog oca

Malala Yousafzai dobitnica je ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, koju je podijelila sa Indijcem Kailashom Satyarthiem. Vjerojatno se pitate kako je tema o Malali uopće povezana s Tatinim dnevnikom?

Zapravo – nije; ako zanemarimo činjenicu da se radi o djevojci koja je sa svojih 17 godina inspirirala mnoge i najmlađa je osoba koja je dobila Nobelovu nagradu za mir, a zbog svojeg je aktivizma umalo izgubila život.

Imate li 20-ak minuta, pogledajte ovaj inspirativan video u kojem Malalin otac (inače pakistanski učitelj) priča o svojoj kćeri s neskrivenim ponosom. Zaboravimo na trenutak naše probleme i pogledajmo kako jedna sedamnaestogodišnjakinja može mijenjati svijet (i koliko je edukacija važna u životu).


Naslovna fotografija: Flickr

 

2 misli o “Poslušajte dirljivu priču Malalinog oca”

  1. Ja joj se stvarno divim! Mi koji zivimo u razvijenom svijetu gdje su nam neka prava zagarantovana rodjenjem ne mozemo ni da zamislimo kakve sve probleme imaju ljudi na drugim mjestima, posebno zene. I kada citam i slusam o njenoj borbi i zivotu shvatim da su moji problemi mizerni i sta su zapravo pravi problemi a ona opet puna samopouzdanja i vjere u zivot. To se zove hrabrost i odlucnost i zato kazem svaka joj cast! Ona je inspiracija svima nama.

Komentirajte